Dag 29 Denver


dinsdag 6 oktober

Na onze camper netjes van binnen schoongemaakt te hebben en nog te hebben volgeladen met gas en benzine, leveren we ons onderkomen van deze vier weken even na 10.00 uur in. We worden goedgekeurd en zelfs het putje in de voorruit door een steentje wordt zonder commentaar geaccepteerd. We rekenen de extra mijlen af en worden dan naar Denver Airport gebracht.
Daar huren we bij Alamo een auto voor de komende twee dagen en rijden naar ons hotel Red Lion. De middag brengen we door in Down Town Denver. De stad is erg uitgestrekt, waardoor we wel een auto nodig hebben om ergens te komen. We lopen de autovrije 16st Street en voelen de sfeer van Larimer Square, een oud stukje Denver.


Tijd voor een terugblik op deze vier weken.
We hebben ruim 3600 mijl gereden en heel veel gezien. We zagen heuvels, bergen en rotsen, meren en bossen, prairies en woestijnen. We reden door 7 staten: Colorado, Nebraska, South Dakota, Wyoming, een heel klein stuke Idaho, Utah, New Mexico en weer Colorado. We hebben zeker 10 National Monuments en Parks bezocht, heel veel kleine plaatsjes gezien, oude indianenonderkomens bezocht en de adobe's in New Mexico maar ook moderne steden als Salt Lake City en Denver. We hebben elks en bisons gezien en heel veel vriendelijke ( where do you come from?) Amerikanen ontmoet.
Hoewel het Westen al lang niet meer Wild is, kun je je toch nog voorstellen hoe het leven was, 100 jaar geleden op die eindeloze plains en hoe de mensen ook nu nog op elkaar zijn aangewezen. We hebben genoten van de eindeloze wijdsheid en grootsheid van het land en de verschillende landschappen. Wat we het mooiste vonden is eigenlijk niet aan te geven. Wat we nog eens willen zien? Ook moeilijk te zeggen. Yellowstone en Grand Teton smaken zeker naar meer maar rond de oude trails in Wyoming valt ook nog meer te ontdekken en New Mexico was zo intrigerend, dat daar ook nog veel meer is te zien. Kortom, het was tot dusverre een fantastische reis en Amerika is niet van ons lijstje geschrapt . . . . En New York is yet to come.