Dag 10 Cody - Yellowstone


donderdag 17 september 

Nog steeds zonnig. We beginnen de dag in het Buffalo Bill Historical Center. Een aardig museum, dat aandacht schenkt aan het leven van Buffalo Billl, William Cody. Buffalo Bill maakte ruim een eeuw geleden furore met zijn Wild West Show, waarmee hij o.a. door Europa toerde. Een enorme onderneming, die op het hoogtepunt zo’n 600 mensen en 500 dieren omvatte.


Niet verwonderlijk dat hij op een gegeven moment failliet ging. Behalve huisraad, kleding, pistolen en geweren zijn in het museum o.a. een postkoets en opgezette bisons te bewonderen. Van veel later datum dateren een bedwagon en chuckwagon (keukenwagen), die nog tot halverwege de vorige eeuw op ranches werden gebruikt.

Daarna rijden we via de 14/16/20 naar de East-entrance van Yellowstone. Kort na Cody wordt het landschap al bergachtig; het is dan ook een fraaie rit. We stoppen bij het spiegelgladde Yellowstone Lake, waar de wolken prachtig in weerspiegelen. Verder zien we ook hier weer een kudde bisons. Ze komen zelfs op de weg! Even denken we heel blasé: “Oh, bisons, die hebben we al gezien in South Dakota”, maar realiseren ons ook direct dat het toch wel degelijk bijzonder is, dat die kolossen op 10 meter van de camper staan. Even verder spotten we ook nog een eenzame grijze wolf. We hebben voor één nacht geboekt op de camping in Fishing Bridge. Die boeking is maar goed ook, want bij aankomst rond 4 uur blijkt de camping al vol. Veel campings zijn al gesloten en alternatieven zijn eigenlijk alleen de (te reserveren) camping in Madison of de First come/First stay camping in Norris of Mammoth helemaal in het Noorden. We besluiten het er niet op aan te laten komen en boeken met hulp van de zeer hulpvaardige ranger drie nachten bij. Ons onderkomen is hiermee verzekerd. Wel zullen we veel moeten rijden, omdat de verbindingsweg tussen Madison en Norris dicht is. We kijken nog wat rond in winkel en visitor center van Fishing Bridge en houden verder ons gemak. We moeten op de camping alles goed opbergen, want er zijn ’s nachts bezoeken van elks, wolven een grizleys gesignaleerd. Er mogen op deze camping dan ook geen tenten staan!

We hebben vandaag 77 mijl gereden.