Dag 8 Van Rapid City naar Buffalo

dinsdag 15 september

Weer een prachtige dag. We heben een flink eind rijden voor de boeg over de Interstate 90 naar het Westen. Muziek aan en karren maar! De weg is ruim en in onze ogen totaal niet druk. Het is wel veel sturen voor Job: het ding gaat niet vanzelf rechtuit en behoeft steeds correcties, iedere oneffenheid in de weg is voor de camper een manier om eigenlijk een andere richting op te willen. We wisselen de snelweg af voor een omweggetje naar Deadwood.


Dit was eind 19e eeuw een goudzoekersstadje, vol gelukszoekers, kroegen, gokkers en hoeren. In de vorige eeuw bloedde het dood totdat het plaatsje het voor elkaar kreeg dat er legaal mag worden gegokt. Sindsdien is het een klein Las Vegas. Het aardige is dat Main Street nog bestaat en de kroegen, winkeltjes en hotels met gokzalen er zij aan zij staan. Je kunt je zo nog iets van die oude Wild Westen sfeer voorstellen. Best leuk om te zien, vooral een paar oude hotels.


Onze volgende stop is Devils Tower, Amerika's oudste National Monument. Devils Tower is een vulkaanachtige bult die ineens uit het landschap steekt. Vooral van dichtbij straalt de enorme monoliet iets krachtigs en mystieks uit. Je kunt er omheen wandelen en bankjes nodigen uit tot mijmeringen en bespiegelingen. Niet verwonderlijk dat de berg voor de indianen een heilige plaats is. Aardig is ook dat bij de ingang van het National Monument een kolonie prariedogs huist (kleine hamsterachtige beestjes). Ze zijn schattig om te zien, nodigen uit tot foto's maken maar zo watervlug, dat het knap moeilijk is om ze op een foto te krijgen.


Kort na 6 uur zijn we gestopt op camping Deer Park bij Buffalo. Het weer was toen slecht dus het stadje zelf hebben we niet gezien.

Morgen rijden we via Sheridan naar Cody.

We hebben vandaag gereden 252 mijl en hebben daar ruim 8 uur over gedaan, inclusief stops in Deadwood en bij Devils Tower en stops voor lunch en tanken.