Dag 4 van Rocky Mountains NP naar Scottsbluff via Guernsey en Fort Laramie.vrijdag 11 september


Vanmorgen vroeg weg, want we hebben een lange rijdag voor de boeg. Het eerste stuk gaat van Rocky Mountains NP naar Loveland. Het blijkt een schilderachtige weg, waarbij we steeds dalen. De weg gaat grote delen langs een bergstroom en voert ons vaak tussen de steil omhooggaande bergwanden door. Eenmaal op de I-25 naar het noorden verandert het landschap radicaal.We rijden door de Great Plains. 'Move 'them up, ride them in, Rawhide', hoort hier bij. Eindeloze vlakten met taai grasland, hier en daar golvend. We zien bruin en zwart vee en zelfs even een aantal koeien bijeen gedreven door een cowboy te paard. Je kunt je gemakkelijk de enorme kuddes vee uit films voorstellen of de bizons, die vroeger dit gebied bevolkten. Grote stukken moeten nu wel bij ranches horen, want we rijden mijlen langs hekwerk. Het is aan de ene kant best eentonig, aan de andere kant wel Amerika, zoals we het van films kennen.
Bij Guernsey komen we op de Oregon Trail. We zien de 6 voet diepe groeven, die de karren destijds hebben uitgesleten bij de grote trek naar het westen. Ook Fort Laremie en Scottsbluff waren halteplaatsen voor de karavanen huifkarren, die van 1843 tot 1868 van Missouri naar Oregon trokken, een tocht van 2000 mijl. In Fort Laremie kijken we een uurtje in de oude gebouwen. Het is niet voor te sstellen dat de pioniers destijds in een eindeloze stoet van huifkarren in de zomermaanden die tocht naar het westen maakten en hier - op ongeveer een derde van de afstand - een paar dagen uit rustten en de noodzakelijke reparaties lieten verrichten. Het moet er heel druk zijn geweest. Na ook nog een bezoek aan Scottbluff zetten we onze camper neer op het nabij gelegen Robidoux RV Park, waar we WiFi hebben. Morgen rijden we naar Custer, South Dakota.

We hebben vandaag 270 mijl gereden, waar we zo'n tien uur over hebben gedaan, inclusief koffiestop, lunch en bezoek aan Guernsey, Fort Laremie en Scottsbluff.