Dag 14 Grand Teton

maandag 21 september

Adembenemend, zo is de tocht van vandaag te kenschetsen. Na wat nachtvorst kijken we vandaag weer tegen een strakblauwe hemel. Het is – net als gisteren – knisperfris weer, waarbij een trui voor comfort zorgt. Kort na vertrek van onze camping in Yellowstone krijgen we nog een bonus: in de ochtendzon staat daar als een onaantastbare majesteit een mannetjes-elk met groot gewei op een kleine vlakte. Prachtig steekt hij af tegen de omringende naaldbomen, waar hij helaas al snel tussen verdwijnt. Daarna liggen eerst het Yellowstonemeer en daarna de Lewis River sprookjesachtig in de ochtendzon te glinsteren. We rijden verder door een landschap van kalenderplaten naar het naadloos op Yellowstone
aansluitende volgende National Park: Grand Teton.

 Dit park kenmerkt zich door de hoge spitse bergen (‘tieten’) van het Teton gebergte. Loodrecht rijzen deze bergen op naast het Jackson Lake en het even verderop gelegen lieflijke Jenny Lake. Het is een landschap als uit de National Geographic: onwerkelijk mooi steken de grijze bergen met hier en daar sneeuw af tegen de strakblauwe lucht. Als er ook nog berken en wilgen in gele herfsttooi op de voorgrond komen, is het plaatje helemaal onwerkelijk. We bekijken de verschillende bezoekerscentra en maken een wandeling bij Jenny Lake met zijn kristalheldere water. Aan het einde van deze perfecte dag, waarbij we op de valreep ook nog een kleine kudde antilopen spotten, zetten we de camper neer op camping Gros Ventre in het zuiden van het park.

Eindelijk weer een camping met een barbecuering. Job neemt deze gelegenheid ogenblikkelijk te baat om een echt vuur te stoken.

We hebben vandaag 106 mijl gereden en hebben daar met stops en wandelingen 8 uur over gedaan.

Morgen gaan we via Jackson richting Salt Lake City.