Dag 17 Park City - Moab


donderdag 24 september


Utah, de staat waar we nu zijn, kan in de zomer bloedheet zijn; nu is het heerlijk weer met een droge warmte. We rijden vandaag de staat voor en groot deel door, van Park City in het Westen tot Moab in het Zuid-Oosten. Het betekent een lange rit door heel verschillende landschappen.
De route brengt ons van het welig groene wintersportgebied bij Park City via de Interstates 80 en 15 tot voorbij Provo (ten zuiden van Salt Lake City). Daar gaan we de US 6 rijden richting Price. We rijden er weer tussen de groene bergen door, die soms voor een groot deel zijn bedekt met rood gekleurde bosschages. Een prachtig gezicht. De weg volgt een spoorlijn en kronkelt over en door de bergen. Zoals al vaker deze reis is ook hier het landschap wijds en leeg. Er is niet of nauwelijks bebouwing; alleen electriciteitsdraden verraden mensenbemoeienis.

Na Price wordt het landschap woestijnachtig, dat wil zeggen zanderig en rotsig met een beetje begroeiing van taaie plukjes droog gras. Op de achtergrond van het wijdse en kale landschap liggen grijze bergen maar hier en daar komt er al rood bij. We besluiten vanaf de interstate 70 niet rechtstreeks naar Moab te rijden maar Moab te benaderen via de US 128. Op die weg verandert het landschap nogmaals dramatisch. We rijden langs de Colorado River, zien langs de rivierbedding wat fris groen verschijnen en verder kale rode rotsen. Eigenlijk rijden we door de canyon van de Colorado River en die rode bergen worden steeds hoger en steiler, een imposant en imponerend gezicht. Soms ook wel wat griezelig als we hoog boven de rivier rijden en die rotsen vlak onder ons zien! Al met al een prachtige tocht en de omweg zeker waard.
Tom-tom brengt ons feilloos naar camping Canyonsland in Moab, waar we twee nachten blijven. De camping ligt vlak bij het dorp en Moab is een gezellig plaatsje met talloze winkeltjes en restaurantjes. We zien hier zelfs terrasjes!

Morgen gaan we hier naar Arches National Park.

We hebben vandaag 293 mijl gereden.